Проектиране  на баня

Проектиране на баня

 От 3 фев. 2015

За да започнете ремонт на банята си трябва предварително да се погрижите за няколко основни детайла. Помислете много добре какъв санитарен фаянс ще използвате за помещението си. Модерните и вградени мивки, конзолни тоалетни и смесители трябва да бъдат съобразени с площта на банята. Също така трябва да бъде поставена основа за вграждането им, заради което трябва да се помисли в много ранен етап от ремонта. Друга важна и отговорна задача е изборът на плочките, за облицоването на стените и пода.

Запомнете, че трябва да заложите на изцяло водоустойчиво покритие. Банята е мокро помещение, в което има много влага и често водата се задържа на места, които най-малко предполагате. Не забравяйте също така да изберете любимите си цветове за плочките. Всяко помещение от дома Ви трябва да бъде огледало на самите Вас. Не пренебрегвайте личният си вкус и идея за интериора на банята. Когато сте в началото на проекта, трябва да се замислите добре и за правилното функциониране на помещението. Важно е да прецените от колко души ще се използва и как да разложите добре обзавеждането.

Възползвайте се също така от малките трикове за създаване на простор и светлина в банята. Ако поставите огледало точно срещу вратата, може оптически да създадете илюзия за дълбочина на помещението. Важно е също така да разположите правилно светлините, така че да осветяват и най-недостъпните кътчета от банята. Помислете добре над всеки малък детайл от цялостната визия на помещението Ви. Не пестете средства за обзавеждането и час по-скоро започнете ремонта. Резултатите ще Ви изненадат приятно.

 

 


Още новини

Декорите и фризовете в банята

Обзавеждането е задължителна част след ремонта на банята. Всяко помещение се нуждае от специално отношение, но когато става въпрос за банята вниманието Ви трябва да се фокусира на много места. За да подберете ...

Как да превърнем банята в любимото кътче от дома си?

След дългият и натоварен ден идва и моментът, в който ще се приберем вкъщи за дългоочакваната почивка. Всеки човек обича да релаксира в помещението, в което се чувства най-комфортно. За едни това е спалнята, за други ...

Препоръчваме Ви: гранитогрес, плочки за баня